Metamorphosis, The Hours-Lavinia Meijer (Channel Classics)

Metamorphosis, The Hours-Lavinia Meijer (Channel Classics)

Levertijd: 3-5 werkdagen

"Mijn eerste ontmoeting met Philip Glass in 2011 was zeker een van die momenten die je maar zelden meemaakt in je leven. Ik voel me zeer bevoorrecht om als harpiste steeds nieuwe ervaringen te kunnen opdoen. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen. De samenwerking met componisten is daarbij een belangrijk aspect. Door elkaar persoonlijk te leren kennen en te inspireren ontstaat er vaak iets nieuws. Dat was zeker het geval bij mijn ontmoeting met Phil, want hij had zijn Metamorphosis nooit eerder live op de harp gehoord. Ik was wel een beetje zenuwachtig in het begin. De spanning viel echter al snel van me af nadat ik hem de eerste maten had voorgespeeld en hij zei: “That sounds beautiful!”.

Na deze bijzondere ontmoeting ging ik op zoek naar andere stukken van hem die op de harp gespeeld zouden kunnen worden. Een werk dat ik hem zelf hoorde spelen was Opening Piece uit “Glassworks”, een bijzonder mooi stuk door het bijna oneindig lijkende spel tussen de twee handen. Een lastiger opgave was de filmmuziek voor The Hours. Na het bestuderen van zowel de originele score als de pianoversie kwam ik tot de conclusie dat niet alle delen geschikt waren om voor de harp te bewerken. Bij zes van de elf nummers lukte dat wel. Met de klank van de orkest- versie in mijn hoofd heb ik ze verder uitgewerkt. Ik hoop met deze cd iets te kunnen toevoegen aan de uitvoeringspraktijk van Glass’ meest gespeelde werken."

Lavinia Meijer

€ 17,-
"Mijn eerste ontmoeting met Philip Glass in 2011 was zeker een van die momenten die je maar zelden meemaakt in je leven. Ik voel me zeer bevoorrecht om als harpist... Lees meer

Omschrijving

Number of cd's:
1

Year of release:
2012

Recording Location:
Deventer Holland

Producer:
Jared Sacks, Lavinia Meijer

Recording Engineer / Mastering:
Jared Sacks

Running time:
63.00

Technical Specifications:
Microphones: Bruel & Kjaer 4006, Schoeps
Digital Converters: DSD Super Grimm Audio AD
Speakers: Audiolab, Holland
Software: Pyramix Editing, Merging Technologies
Mixing Board: Rens Heijnis, custom design
Mastering Room: B+W 803d series speakers, Classe 5200 Amplifier
Cables:3T Van den Hul

Specificaties

EAN CCSA33912
Type Hybrid SACD
Prijs per stuk

Klantenbeoordelingen

Schrijf de eerste review van dit product!

Voeg beoordeling toe
Jouw beoordeling

Overtuigd? Koop nu!

Metamorphosis, The Hours-Lavinia Meijer (Channel Classics)

€ 17,-