Romantic Metamorphoses-Dana Zemtsov viool/ Cathelijne Noorland piano Vieuxtemps, Zemtsov, Bloch, Bizet (Channel Classics)

Romantic Metamorphoses-Dana Zemtsov viool/ Cathelijne Noorland piano Vieuxtemps, Zemtsov, Bloch, Bizet (Channel Classics)

Levertijd: 3-5 werkdagen

De term ‘romantiek’ heeft voor mij altijd iets van een mysterie gehad, vanwege de vele en vaak subtiele definities. Op deze cd nodig ik de luisteraar uit dit fenomeen vanuit verschillende perspectieven opnieuw te onderzoeken, die romantiek die vaak zo duidelijk aanwezig is in het dagelijks leven. Het programma heeft als vertrekpunt de negentiende-­eeuwse klassieke romantiek van de prachtige sonate van Henri Vieuxtemps. Dit is de lyrische, gevoelige soort romantiek zo typisch voor die periode. Een tegenstelling vormt de suite voor altviool en piano, Ernest Blochs romantisch gefantaseerd avontuur door de woeste natuur en stammen onder de zon in de jungle. Waxmans Carmen Fantasy, die waarschijnlijk nauwelijks introductie nodig heeft, is een sterke schildering van Bizets dramatische opera.

Voor mij persoonlijk echter is het meest ‘romantische’ en persoonlijke stuk op deze cd de melodie "Im alten stil" van Evgeni Zemtsov. De nostalgische stijl waarin dit moderne stuk is geschreven, met zijn lyrische melodie, versierd in barokstijl, en ondersteund door frisse, con­ trasterende harmonieën, is slechts één reden om het te bewonderen. Een tweede reden is het verhaal erachter: tijdens zijn studie in Moskou werd de componist verliefd op een mooi meisje. Ze speelde altviool, en hij schreef dit mooie stuk voor haar instrument als een liefdesverklaring. Een jaar later werd hun eerste kind – mijn vader – geboren.

Dana Zemtsov

€ 17,-
De term ‘romantiek’ heeft voor mij altijd iets van een mysterie gehad, vanwege de vele en vaak subtiele definities. Op deze cd nodig ik de luisteraar uit di... Lees meer

Omschrijving

Number of cd's:
1

Year of release: 

2015

Recording Location:
Hilversum Holland

Producer:
Jared Sacks

Recording Engineer / Mastering:
Jared Sacks

Running time:
72:15

Technical Specifications:
Microphones: Bruel & Kjaer 4006, Schoeps
Digital Converters: DSD Super Audio/Grimm AD DSD
Software: Pyramix Editing, Merging Technologies
Mixing Board: Rens Heijnis, custom design
Mastering Room: B+W 803d series speakers, Classe 5200 Amplifier
Cables: Van den Hul

Specificaties

EAN CCSSA37215
Type Hybrid SACD
Prijs per stuk

Klantenbeoordelingen

Schrijf de eerste review van dit product!

Voeg beoordeling toe
Jouw beoordeling

Overtuigd? Koop nu!

Romantic Metamorphoses-Dana Zemtsov viool/ Cathelijne Noorland piano Vieuxtemps, Zemtsov, Bloch, Bizet (Channel Classics)

€ 17,-