AudioQuest AudioQuest - Dragonfly v1.2

AudioQuest - Dragonfly v1.2

Levertijd: 3-5 werkdagen

De DragonFly is een kosteneffectieve manier om de geluidskwaliteit van je computer te upgraden. Je sluit hem aan op iedere willekeurige USB aansluiting op een MAC of WINDOWS computer. Door gebruik te maken van de Dragonfly maak je van je computer een echte geluidsinstallatie.

De AudioQuest Dragonfly is nu leverbaar in versie 1.2.

 • USB  Digitaal naar Ananloog omzetter
 • Speelt praktisch alle muziekbestanden af (ook in hogere resolutie).
 • hoofdtelefoon aansluitmogelijkheid
 • Variabele output is compatibel met actieve luidsprekers of eindversterker
 • De vaste output is beschikbaar voor de voorversterker of receiver 
 • A-synchrone data doorvoer voorkomt problemen in het tijddomein
 • De Master Clock voorkomt problemen in het digitale domein
€ 149,-
De DragonFly is een kosteneffectieve manier om de geluidskwaliteit van je computer te upgraden. Je sluit hem aan op iedere willekeurige USB aansluiting op een MAC of WI... Lees meer

Omschrijving

Nog vloeiender en open geluid! 

De AudioQuest Dragonfly heeft een nieuwe versie: de 1.2. AudioQuest heeft o.a. de schakeling tussen de DAC-chip en de analoge uitgangstrap verfijnd om een meer direct signaalpad te creëren, wat leidt tot een grotere transparantie en directheid. Ook is de voeding verrijkt, waardoor het geluid meer "grip" en een groter dynamisch contrast krijgt.

Hoe werkt de Dragonfly? Lees hier het artikel van AudioQuest.

Pro's

 • USB Stick-formaat Digital-Audio Converter 
 • Speelt alle muziekbestanden: MP3 tot High-Res 
 • Direct aansturen van hoofdtelefoon
 • Variabele output voedt actieve luidsprekers of Power Amp 
 • Vaste output voedt voorversterker of receiver 
 • Asynchronous Transfer zorgt voor Digital Timing Integriteit 

Specificaties

Varianten
Kleur ombouw Zwart
Product measurements
Product afmetingen (Breedte x Diepte x Hoogte) 1.7cm x 6.5cm x 1cm
Gewicht van product 0.02 kg
Audio features
Aantal kanalen 2.0
DAC chipset ESS Technology ES9023
Maximale bitdiepte 24 bits
Uitgangsimpedantie 32 Ω
Frequency range 0Hz - 48000Hz
Maximale samplingfrequentie 192 kHz
Aansluitingen
Digitale audio ingangen USB  aantal:  1
Koptelefoon aansluiting Mini jack 3.6 mm
Versterker
Voorversterking Nee
Garantie
Garantie 2 jaar (carry in)

Klantenbeoordelingen

Toine v G.
Als je een mooie koptelefoon hebt en je graag naar muziek luistert vanaf je laptop is dit echt een ideaal apparaatje! De gemiddelde laptop (of macbook) is niet gebouwd voor goede geluidsweergave, maar met deze stick wordt het blikkerige geluid omgetoverd tot een vol klinkend analoog signaal. Handig en geen gedoe met drivers etc. Gewoon op de USB aansluiting!
(Geplaatst op 20-11-2014)
Maarten
Na een zeer vlotte levering de installatie op mijn MacBook Pro geïnstalleerd de installatie procedure kan je via een website downloaden en is logische. Werkt ook prima. maar het geluid wat er uit kwam had weinig kwaliteit, en was niet wat ik gehoopt had en verwacht had.
Veel met instellingen zitten klooien (waarvan ik geen toelichting kon vinden) waarna ik BitPerfect aangeschaft heb 9.90€ waarna het geluid van de Itunes data base wel verbeterde maar niet echt goed. ( het geluid via standaard koptelefoon aansluiting klinkt nog gewoon beter ( zou niet moeten denk ik) het klinkt allemaal erg digitaal. en niet natuurlijk, ook is de klank naar mijn mening te scherp. Het doel was om DSD Files te kopen omdat dat meer informatie bevat dan CD's . DSD files leverde met het programma " Pure Music 2" een niet stabiele oplossing. Als het werkte was het klankbeeld wel gedefinieerd maar net niet lekker, eerder kaal en onrustig. Helaas maar voor echt goed geluid moet je echt een veel duurdere adac kopen om tot een aannemelijk geluidsweergaven te komen.
Ps de Service van HiFi.nl is perfect jammer dat product me miet beviel.
ik heb de dragonfly inmiddels retour gezonden.
(Geplaatst op 07-11-2014)
Voeg beoordeling toe
Jouw beoordeling

Dit zegt de Hifi expert

Max Delissen voor HiFi.nl

"..de computer heeft een plaats in de geluidsinstallatie verworven, en mits we daar gewoon mee omgaan zoals we met alle goede hifi-apparatuur omgaan kun je er dus fantastisch mee naar muziek luisteren. Er zijn voldoende uitstekende apparaatjes te koop om dat via een USB uitgang te doen, maar de zeer goed klinkende Dragonfly is dan toch de meest coole en meest praktische. Wat mij betreft mag hij met stip op één."

"..de computer heeft een plaats in de geluidsinstallatie verworven, en mits we daar gewoon mee omgaan zoals we met alle goede hifi-apparatuur omgaan kun je er dus fantastisch mee naar muziek luisteren. Er zijn voldoende uitstekende apparaatjes te koop om dat via een USB uitgang te doen, maar de zeer goed klinkende Dragonfly is dan toch de meest coole en meest praktische. Wat mij betreft mag hij met stip op één."

Je bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Overtuigd? Koop nu!

AudioQuest AudioQuest - Dragonfly v1.2

€ 149,-