Elektor Elektor - Van grammofoon tot draaitafel

Elektor - Van grammofoon tot draaitafel

Levertijd: 2-3 werkdagen

De grammofoonplaat is een van de oudste geluidsdragers die, op een technisch eenvoudige manier, wordt uitgelezen door met een naald de plaatgroef af te tasten. Maar waarom zou men nu nog een boek over platenspelers schrijven? Kan in een tijd van computertechnologie, waar geluid digitaal wordt vastgelegd, een primitief analoog systeem waarbij een naald door een groef wordt gesleept, nog wel als actueel worden beschouwd?

Deze vraag kan ook vandaag nog volmondig met ja worden beantwoord, gezien het feit dat de platenspeler nog steeds bij veel muziekliefhebbers in de belangstelling staat. Bovendien heeft een nieuwe groep gebruikers sinds kort het ‘vinyl’ (her)ontdekt. En zij zijn op zoek naar meer gedetailleerde (achtergrond) informatie over de platenspeler en de grammofoonplaat.

Dit boek behandelt de platenspeler in al zijn verschijningsvormen, gaat in detail in op de RIAA-correctie en beschrijft tenslotte een high-end phonovoorversterker voor zelfbouw. Een ware mustvoor muziekliefhebbers en elektronici!

Auteur:     Richard de Gruyl

€ 32,50
De grammofoonplaat is een van de oudste geluidsdragers die, op een technisch eenvoudige manier, wordt uitgelezen door met een naald de plaatgroef af te tasten. Maar waa... Lees meer

Omschrijving

In principe is dit boek bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de grammofoon. Dat neemt niet weg dat een aantal thema’s in dit boek technisch vrij diepgaand worden behandeld. Bovendien worden deze thema’s onderbouwd met wiskundige formules. Niet iedere lezer is even goed bekend met de terminologie en de technische en wiskundige achtergronden, of gecharmeerd van wiskundige formules. Daarom zijn de uitkomsten van een aantal formules ‘vertaald’ in grafieken en figuren. Zo wordt de technische en wiskundige achtergrond op een voor iedereen begrijpelijke wijze vereenvoudigd.

 

Specificaties

Kenmerken
Verschijningsvorm Fysiek (papier)
Product measurements
Product afmetingen (Breedte x Diepte x Hoogte) 17cm x 1cm x 23.5cm
Gewicht van product 0.342 kg

Klantenbeoordelingen

Schrijf de eerste review van dit product!

Voeg beoordeling toe
Jouw beoordeling

Overtuigd? Koop nu!

Elektor Elektor - Van grammofoon tot draaitafel

€ 32,50